ČZU dobývá Strahov!

13. 11. 2019 0 1 Sport Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Kombinování studia a sportu, čili antického ideálu těla a ducha, je v dnešní době velmi populární, a pro naši univerzitu to platí obzvlášť. Největší pražská vysokoškolská sportovní akce roku, Hokejová bitva, je sice za námi, ale další mužstva i ženstva ČZU dál bojují o poháry, rekordy a zápisy do síní slávy. Dnes si představíme náš futsalový tým, který v posledních letech válcuje Strahovskou fotbalovou ligu.

Na začátek dvě upřesnění. Přestože soutěž nese přízvisko "fotbalová", hraje se podle pravidel futsalu, což je úprava fotbalu pro menší hřiště a tělocvičny. A nejde o ligu jednu, nýbrž o poměrně obsáhlý systém soutěží. Kromě první, druhé, třetí, čtvrté a dokonce páté ligy mužů zahrnuje také dvě soutěže ženské a v neposlední řadě studentskou ligu organizovanou systémem turnajů.

Základní část druhé ligy se hraje systémem utkání ve skupině každý s každým. V osmičlenné skupině jde tedy o sedm zápasů pro každý tým. Hraje se jednou týdně, a délka jedné sezóny je tak v podstatě shodná s délkou jednoho semestru, takže jde vlastně o dvě sezóny za rok. Čtyři nejlepší z každé skupiny postupují do play-off. Dva poslední týmy se naopak rovnou poroučí o ligu níž. Z play-off nejenže vzejde vítěz ligy, ale všichni semifinalisté, tedy final four, automaticky postupují do ligy první. 

5 důvodů, proč začít sledovat Strahovskou ligu namísto fotbalu v telce:

  1. Kluci z ČZU válí.
  2. Hraje se jen 2 x 25 minut, takže vám sledování nevezme celý večer. Navíc po zápase můžete plynule pokračovat do jedné z kolejních hospod a ukázat, proč vyhráváme Gaudeamus. 
  3. V zápasech padá hromada gólů. V šesti zápasech jich naši nasázeli osmadvacet.
  4. Přestože nejde o žádnou ligu jen na dělání žízně, týmy si ze sebe umí udělat srandu. Stačí se podívat na jejich jména
  5. Hraje se výhradně na Strahově, takže nemusíte nikam daleko.

Naši borci momentálně figurují ve skupině A druhé ligy. Do té se poctivě propracovali z ligy páté, a to během pouhých čtyř let. Přiznávám, že nejsem velkým milovníkem natož znalcem českého fotbalu, ale věřím, že jde o naprosto bezprecedentní a dosud neviděnou cestu týmu soutěžním systémem. Navíc už mají jisté letošní play-off a budou tak bojovat o titul a postup do elitní společnosti prvoligových mužstev.

Jste-li nejen fanouškem fotbalu, ale i zdatným fotbalistou, který zrovna nemá do čeho kopnout, můžete se po domluvě s Danielem Růžičkou (druzicka@rektorat.czu.cz) přijít ukázat klukům na trénink. Na stránky soutěže se můžete mrknout zde. A pozor! Jak už bylo řečeno, na Strahově se hraje i soutěž ženských družstev. Pokud jsou tedy mezi čtenářkami děvčata s dělem v noze, mohou pouvažovat o založení vlastního týmu. Sportu zdar a futsalu zvlášť!

Autoři: David Eremiáš
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

27. 10. 2023 0

Florbalový tým ČZU aneb borci, co ještě nejsou na konci

Číst více
04. 04. 2022 0

„A kolik to jede?“ aneb rozhovor z garáže CULS Prague Formula Racing

Číst více
18. 03. 2022 0

Třikrát a dost. Úterní Beerliga uzavřela jednu éru.

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙