Zemědělka vyválčila v Hokejové bitvě třetí místo!

18. 10. 2012 2 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Proslýchalo se, že to letos bude stejné jako loni. V medailový úspěch našich hokejistů věřili snad jen ti největší optimisté. Ale sen se stal skutečností a ČZU si tak z Holešovic odváží bronz v podobě třetího místa.

V úterý 16. 10. se od čtvrté hodiny odpolední začali do Tipsport arény za zvuku bubnů pomalu trousit první fanoušci se zelenožlutými tvářemi a šálami uvázanými kolem krku. V semifinále na náš tým čekal loňský vítěz z Univerzity Karlovy. Ještě před zápasem nás rektoři obou škol ujistili, že právě ta jejich je nejlepší a postavili se proti sobě na slavnostní buly.

Pan rektor prof. Ing. CSc. Jiří Balík při svém proslovu 

Ihned poté už na led za mohutného povzbuzování nastoupily oba týmy. Hokejisté Univerzity Karlovy za to vzali hned od začátku a v podstatě se nastěhovali před bránu ČZU. Zde se po necelých dvou minutách dostali do vedení. Daniel Fuchs vedl po křídle útočnou akci, přesně poslal kotouč před branku, kde byl perfektně připravený Dominik Novák a ranou z první poslal svůj tým do vedení. Náš tým působil celou třetinu dost ospale. Hráči UK si tak na ledě dělali, co chtěli a zemědělci jejich hře pouze přihlíželi. V čase 5:37 si David Šafránek skvěle najel mezi kruhy, odkud tvrdou střelou překonal brankáře ČZU, a posunul tak Univerzitu Karlovu o něco blíže finálovému zápasu. Ani druhý gól naše hokejisty neprobudil a zápas tak stále připomínal spíše exhibici UK. Třetí hřebíček do rakve s nápisem Česká zemědělská univerzita zatloukl v polovině zápasu Jonáš Křepelka, když dorazil střelu Ondřeje Ťoupala. Naše obrana situaci jen klidně přihlížela a když už se rozhodla zasáhnout, byla všude o vteřinu později. Fanoušci ČZU už se smiřovali s tím, že se bude opakovat loňský scénář debaklu, ale jako by to hráči na ledě vytušili a v druhé části prvního poločasu svou hru začali zlepšovat. Jejich snaze ale stále chyběla třešnička na dortu v podobě gólu. Toho se nakonec všichni zemědělští příznivci dočkali pouhé dvě vteřiny před koncem první části, tedy v čase, kdy už většina lidí z ochozů odchází, aby nestáli dlouhou frontu na klobásu a pivo. Po gólu byli fanoušci ČZU na nohou a v kotli byla vidět i pyrotechnika. Ta vzbudila pozornost jak ostatních fanoušků v hale, tak i samotných pořadatelů.

Atmosféra v kotli

Do druhého poločasu vstoupil v zelených dresech zcela jiný tým. V šatně muselo být o přestávce pěkně dusno...  Naše hra dostala daleko větší spád, celý náš kotel byl na nohou a očekával další gól. Ten ale po dobře proměněném brejku vstřelil náš soupeř. Finále se nám opět vzdalovalo. Zemědělci ale nehodili hokejky do žita a bojovali dál. Josef Krňanský v přesilové hře přesnou ranou z kruhu příklepem snížil na 2:4. Gól hokejisty ČZU pořádně nakopl a najednou jich byl plný led. David Dvořák následně vedl puk při levém mantinelu a přihrál svému spoluhráči, který přečíslení zakončil okamžitou střelou z první a upravil tak skóre zápasu na 3:4. Obhájce titulu najednou znejistěl a silně se to projevilo na jeho hře. V posledních minutách naše zemědělka hrála vabank a jen skvělé zákroky brankáře "Karlovky" zabránily vyrovnání. Hokej na hranici možností se nakonec ČZU nevyplatil a 17 vteřin jsme tak popáté kapitulovali. Bylo rozhodnuto, finále si opět zahrají hráči Univerzity Karlovy. I tak si ale naši borci zasloužili za druhý poločas obrovské uznání, protože nebyli daleko od vyrovnání.

Utkání o třetí místo

Snad všichni fanoušci zemědělky si před zápasem s Českým vysokým učením technickým o třetí místo přáli jediné. A to, aby naši hokejisté pokračovali ve hře, jakou předváděli v druhém poločase proti UK. Utkání začalo v obrovském tempu a hráči ČZU se do svého soupeře pustili opravdu tvrdě. V čase 4:17 se ale hráči ČVUT

nebezpečně přibližovali do našeho brankoviště tak usilovně, že posunuli branku. Puk dlouho nebyl k nalezení, ale naštěstí byl pod brankářem, a tedy dost daleko od brankové čáry. Oba gólmani dlouho trápili střelce obou týmů, ale v čase 12:20 jsme se dočkali. Po skvělé přečíslení dva na jednoho se před brankářem ČVUT prosadil Josef Krňanský! Euforie ve skákajícím a zpívajícím kotli byla nepopsatelná! Pyrotechnika na moment zahalila ochozy do mlhy... Jako kdyby ČZU zjistila, že to jde a rázem svého soupeře už k ničemu nepustila. V 17. minutě byl ve velké šanci nejprve Šramota, to ale ještě ČVUT přežilo. Následně ale puk šikovně do brány tečoval Michal Láska. O dvě minuty později to v hledišti jen zahučelo, když Martin Kupec orazítkoval horní tyčku branky techniků. ČVUT postupně hru vyrovnávalo a 55 sekund před závěrečnou sirénou snížilo na 2:1 z pohledu ČZU. Time out pro našeho soupeře a nervy drásající závěr utkání. Konečně to bylo závěrečné odpočítávání... tři, dva, jedna a je to tam! Česká zemědělská univerzita vrací rok starou porážku technikům z ČVUT a z Hokejové bitvy tak získává pomyslné bronzové medaile. 

V zápalu boje

Sestava našeho mančaftu:

Zavázal (Michal Hochsteiger) - Pokorný, Kala, Dvořák, Krňanský, Novák, Vondráček, Podskalský, Svoboda, Zasidkovič, Růžičko, Sekerka, Kupec, Láska, Valder, Muller, Šnajdauf, Gebhat, Pašek, Šramota, Fiala, Holub

Celému týmu moc gratulujeme a děkujeme za krásný hokej, jaký předváděli převážně v druhém zápase. A doufejme, že pokřik ČZU, ČZU! bude za rok v Holešovicích znít při finálovém zápase.

Autoři: Adam Valečka Foto: Marek Mikel
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více
26. 03. 2019 0

Poslední šance na letošní letní kurzy!

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 18 října, 2012 - 22:15

Brankář ČZU, který odchytal 2. třetinu zápasu s UK a i vítězné utkání o bronz se jmenuje Michal Hochsteiger, nikoliv Bejvl.

| 29
AV
AV - 18 října, 2012 - 22:17

Díky za připomínku.

| 15

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙