ZELENOŽLUTÁ OVLÁDLA HOLEŠOVICE!

08. 11. 2017 0 0 Sport Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Ještě jsi neviděl na ulici pohromadě přes 300 lidí oblečených v zelené, s pomalovanými obličeji a s alkoholem v ruce? Tak to jsi asi nebyl na hokejovém pochodu ČZU! Zkus nasát atmosféru alespoň z tohoto reportu s exkluzivním videem a třeba tě přesvědčí, abys šel příští rok taky.

Čtvrtek, 2. listopadu 2017, 16 hodin, ČZU

Lidé v zelenožluté od hlavy po paty se pomalu začínají scházet před kolejemi BCD. Z dáli už začíná znít bušení do bubnu a hučení vuvuzely. To může znamenat jenom jedno! Hokejová bitva je po roce zase tady a k ní patří i studentský pochod plný fanoušků. Těsně před tím, než se vyjde na stosedmičku, probíhají poslední přípravy v podobě dokoupení potřebného alkoholu, lístků a naučení pokřiků. Těsně po čtvrt na pět už to vypadá, že jsme všichni, co vyrážejí od školy a můžeme jít rozhoupat autobus. Letos jsme se dokázali doslova vecpat jen do dvou autobusů, kde se vytáhla harmonika, buben a začal se testovat náš společný hudební hluch.  Po vystoupení a hromadném oddechnutí „konečně vzduch“ se všichni připravovali na další výzvu v podobě tramvaje číslo 8. Tam jsme se chtě nechtě naskládali všichni a postupně lidé přistupovali. Atmosféra byla s každou stanicí lepší a lepší, až jsme konečně dojeli na místo oficiálního začátku pochodu.

Když zákaz pyrotechniky přetlumočí kluk s nápisem na tričku „NO PYRO, NO PARTY“

Čtvrtek, 2. listopadu 2017, 17:00, Strossmayerovo náměstí

Ze všech stran přicházejí další a další „zelenáči“ křičící „Č-Z-U!!!“. Atmosféra postupně graduje a všichni se nemůžou dočkat, až to konečně vypukne. Probíhá hromadné malování na obličej, popíjení, focení a všichni se pomalu shlukují před schody do kostela. Nechybí zde ani zástupci policie, kteří nás nezapomínají poučovat o tom, kde všude můžeme a nemůžeme chodit (například, že nikdo nesmí na koleje tramvají). Nepřejí si ani žádnou pyrotechniku, stejně jako každý rok. Ovšem bylo jasné, že náhodně kolemjdoucí kluk s nápisem na tričku „NO PYRO, NO PARTY“ toto přání jen těžko vyslyší. Po příchodu snad všech lidí co mohli, po hromadné společné fotce a po odsouhlasení všech pokynů se mohlo konečně vyrazit k aréně!

Čtvrtek, 2. listopadu 2017, 17:45, ulice Dukelských hrdinů

Přesně tudy jsme konečně vyrazili plní nadšení, nadějí o vítězství a někteří už i plní alkoholu. Skandující dav pozvolna mířil až k holešovickému výstavišti, kde se to mělo celé odehrát. Atmosféra gradovala s každým krokem, díky kterému jsme se víc a víc blížili k výstavišti. Proč tam vlastně byli všichni tak natěšení, ptáte se? „Nováčkům“, kteří šli pochod poprvé, to taky ze začátku moc nedocházelo, ale ti co už to alespoň jednou zažili, bylo vše naprosto jasné. Všichni už chtěli ucítit tu vůni zelenožlutého kouře, v podobě pečlivě ukrytých dýmovnic. A dočkali se. Několik neznámých rebelů zelenožluté inferno skutečně rozpoutalo. 

Čtvrtek, 2. listopadu 2017, 18:něco, Výstaviště Holešovice – Tipsport Arena

KONEČNĚ! Konečně jsme došli na místo, kde mělo vypuknout to hlavní. Po chvilce „okukování“ terénu jsme poprvé zaslechli zažehnutí dýmovnice a vyvalil se první zelený kouř. No a pak, pak už to šlo ráz na ráz. Bouchání petard a barevný kouř se šířil půlkou Holešovic a to bylo na tom pochodu to nejlepší. Po společné fotce a chvíli bouření se přiřítil před arénu i „pochod“ UK (tedy, jestli se těm pár lidem dá přezdívat pochod). No a v tu chvíli začínalo jít do tuhého. Výtržníci z řad UK si začali vyskakovat, možná až moc. Nám nezbylo nic jiného než se nad situaci povznést a udržet tak dobré jméno naši univerzity.

Během chvilky se pak před vchody pro ČZU utvořila fronta jak na banány a lidé začínali být neklidní. Po nekonečném čekání a prošacování věcí jsme se konečně dostali dovnitř. No a teď už nezbývalo nic než jen fandit!

ČZU DO TOHO!

Jak vlastně souboj vysokých škol dopadl? To už jste se mohli dočíst v reportu přímo z bitvy. A že jste ho ještě nečetli? No tak šup! Jak bych to shrnula já? V hokeji jsme sice poslední, ale kotel máme prostě nejlepší!

Autoři: Bára Pohlová Foto: Filip Soukup
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

01. 11. 2018 0

Hokejová univerzitní řežba je za rohem. Poslední volné lístky v prodeji!

Číst více
28. 10. 2016 0

Led, krev a pivo, aneb ČZU vyrazila do bitvy

Číst více
28. 10. 2015 6

Líp pijeme, než hrajeme hokej, ale nám to nevadí!

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙